sweet but sour

Google+ Badge

visitors

Jumaat, 9 November 2012

my second drawing



hmm . ni lkisan aq yg kdua dr yg ke tut tut tut . hahhah . sja nk buat suspen . hehe . xslah aku ni from komik yg aku dah bca ah . tjuk nya '' dunia kami'' kot . haish . al-maklumlah . ingtan dh kurang sikit . bkn boleh ingt semua skali gus ! lain la klau aku ni jimmy kan . ahaks ! lkisan aku ni x brapa nk mnjadi sngt kot . sbb ni aku just lkis ala kadar je la . klau buat cntik2 pn bkn nya lkisan aku ni msuk muzium pn . :P


cinta 3 suku

ewah ~ ewah ~ hahaha . lain mcm je kn tjuk novel tu . hehe .
aq mmg mnat gler ngn karya HERNA DIANA . cerite dy semua komedi2 ah . sape x mnat tu x taw la . hahha . nk buat mcm mna .. aq ngn herna diana ni otak lbih kurang je . haha . otak kartun . :D .

ok2 . truskan dngan novel ni . hmm .. watak heroin dy mmg klakar gler , nakal nk mmpus ! hahah . digelar sbg ''iman brytal yg comel'' ngeeeee~ . watak hero plak mmg sama naik ngn iman la . sama2 nakal n suka mnykat ah . yg ironinya tu , dorang ni klau brjumpa msti akn brgaduh .. pergh !! mcm anjing ngn kcing g tu .. hahha . to overall mmg tip top !!

brtapa gedik n sengal nya mnah yg brnama JULIA dlam novel ni . grrr .. bikin hati pnas ooo .. huhu . nsib x trbakar buku tu aq krja kn . xDD . arie la nma untuk watak hero tu . alaaaaa nk cter lbih2 pn skit tangan aq nk mnaip nye . hahahha .

tp ending crita ni mmg happy le . arie khwin ngn iman sbb arwah tok wan dy nk drang khwin . tu hjat orng tua tu .  so kna la khwin . btw , iman time tu mmg dh jtuh cinta ngn arie . n arie plak bru putus cinta ngn julia . tu yg dy was2 ngn kesetiaan n cinta iman , nmun kesabaran iman tlah mmbuat kn arie jtuh cinta dngan iman . :D then drang pn dpat anak kmbar . hehehhe .. smbungan untuk crita ni dlm novel '' oh , mama tiriku'' . by herna diana gak . dlm novel ni arie ngn iman ,. mnakala dr . razif iaitu abg iman dh khilangan isteri sy . so dlm novel ni iman berusaha untuk mncri psangan untuk abg nya tu . huhu . seorang adik yg baik kn ? hahaha . ok smpai sni dlu la . nt aku smbung lg eh . :DD

Rabu, 7 November 2012

oh yeah !! mmg best oooo !

hoho . jnji ttap jnji weh .. jngan mungkir mcm tu je , ingt ape? orang lain xdak prasaan ke ha ? jngan asyik pkir prasaaan sndri je .. ya ya ya . btul la kkdang kita ni trlalu mnjaga prasaan orang lain sampaikan prasaa kita sndri di sakiti . hmm , yep ! aq tak nafikan pn ! :D .

time aq tgah dok happy la abg aq yg trhormat tu mai dok kacau ! grrr . cuba bayangkan ! erk .. xmau byang pown x pa aih ~ lagi bguih keja aq! xDD . mlawak ja . hehe . mcm ni la cita dy klau di pendekkan ..

masa abah aq blik from mna chawkit pown aq x taw ., abah wok blik jam g-shock ooo ! hahaha . aq pn dgan '' berat hati'' la p amik pkai . tp dnga selamber gajah mlintas je abg aku rembat jam tu dr aq! huwaaah .. ni dh lbih ah ! cra pling snang aku repot kt abah ! ahhaah . then lg la dngan tenangnya abah kata ' hari ni abe pka , esok adik plak . kira selang seli la'' pergh !! mcm nak pitam beb aq dngar ayat yg kluaq from mulut abah aku tu !  . xpe2 ..  kcik tapak tngan , besar padang GOLF aku hmpok kpala abg aq tu !! eeeeee! mnyakitkan hati btol !

btw .. geram2 aq kt abg aku pn .. aq ttap syang dy ah ! ehehe . hati aku jd sakit klau aq dpat tahu ada ja ppuan buat dy mnangis ! stakat ni x dek lg ah . tp klau ada !! fuhhh mmg msuk hospital aku keje kn bdak tu kang !! hoho sapa x knal zue the cutiest ni !! hahaha . (masuk bakul angkat sndri la katakan) .. sdih2 .. xdak sapa nk tlong aq angkat bakul tu ! hampeh btul !! 

Sabtu, 22 September 2012

PEREMPUAN

PEREMPUAN~ '' klau dah perempuan tu ttap perempuan la kn '' hak eleh ! mmg ah btol knyataan tu .. sikit pn x salah la ngek ! tp kn .. x slah 'kot' klau just skadar nk lindungi dri sndri from smeone yg agak bengong kn ? :P . hmmm .. Let's be crazy ? JOM2!! muahahahah. . ok . aku rsa aku yg dh bengong . xD .

orite2.. niat aku bkn nk type psal nih ok .. tp brkait rpat la jgak dngan insan yg brgelar PEREMPUAN nih .. ok..semua mklum btas aurat perempuan dr mana ke mana kn .. bohong lah kn klau kta x thu .. -___-'' . stahu aku la kn .. ustaz n ustazah even mak bapak kita sndri pn msti lah prnah pesan psal ni rite ? . Alahai sdar lah whai wanita d luar sana tu .. auratmu akn mngundang dosa sahaja klau d tayang kt mna2 .. adeh ~ slalunya perempuan or wanita ni =.= msti akn upload gmbar2 diorang kt FB,twitter mhupun di BLOG . ''MENCEGAH KEMUNGKARAN TANGGUNGJAWAB BERSAMA'' hmm .. mnraik kata2 tu .. ya .. tidah dinafikn .. kemungkaran sememangnya wajib dicegah ..

INGAT lah .. dosan hnya akn trhapus jikalau kita sndri yg ingin menghapuskn nya. BERTAUBATLAH kpada ALLAH S.W.T. mohonlah keampunan tu ok ! .. eleh ! kata kt orang kononnya.. aku pn sama la kn .. weeee~ nasihat aku ni pn .. aku tuju kt dri aku jgak .. ''semua orang x sempurna'' ceh .. mmg jwapan tu la yg akn diperkatakan klau kita prtikaikan semua nih rite? .. hmm .. mybe  x semua la .

Kita ada orang tua untuk mnjaga kita .. dosa kita slama nih siapakah yg tanggung cik akak n cik adik ?. aku kt sni bkn lah nk jd penceramah x brtauliah .. skadar mngambil iktibar dr kwan2 saja. ok .. just bayang kn situasi anda semua mcm ni ok .. '' masa tu anda sdang brseronok la katakn . smpai x ingt dunia. trtinggal solat spanjang ke'enjoy'an anda tu . tidak kah anda bayangkn  bahawa malaikat maut tu hmpir sahaja ingin mncabut nyawa anda? Ajal , Maut, n everything Allah S.W.T dah tentukn . knapa kita sbgai mnusia yg hina ini tidak sama sekali ingin berfikir wlaupn seminit ttg semua nih .. ''

Enjoy ttap ENJOY.. tp HUKUM ALLAH S.W.T jnganlah sskali anda lupakn . bedoalah kita supaya dijauhkn azab ALLAH yg ESA.

Khamis, 16 Ogos 2012

Saat Semuanya Berakhir.


Nama lelaki tu HASEO manakala perempuan tu ATOLI . Ini adalah game. Game yang paling aku minat la ni kira nya, sebab aku suka ending game nih.. hidup kita klau mcm game adakalanya best jgak. Sebab in game orang boleh kawal hdup kita n smpai la akhir sekali.. mesti la happy ending ^^ 
Aku suka sangat dngan perumpamaan ni '' Hidup Tidak Selalunya Indah, Langit Tidak Selalunya Cerah'' . Memang betul pn . Kalau hdup ni indah n cuaca selalu nya cerah .. tak guna klau kita hdup tapi langsung tidak mndapat dugaan oleh Allah.
Aku pun tak tahu kenapa setelah aku dpat kepastian from smeone tu, aku rasa sdih,kecewa sngt , sampai la aku nk change semua tentang diri aku. What a stupid job rite? . Hmmm.. tak kisah la semua tu, janji aku rela nk change its ok la.
I WANT TO FORGET EVERYTHING.AND I WANT TO BUILD MT NEW LIFE>

Selasa, 31 Julai 2012

NURUL AMIRA RONZI AND ALICE OR HAZIQAH


Jangan persoalkan tentang ''sahabat'' mahupun ''kawan'' jika kita tidak pernah mngetahui maksud sebenar perkataan itu.Sahabat bermaksud orang yang dikenali dngan rapat  sekali dan disukai tetapi tidak bersaudara  dengan kita. Ttapi tidak salah untuk kita mnganggap Sahabat itu lebih dari seorang Sahabat .Kita boleh mnganggap mereka sebagai ahli keluarga kita.

Kita hidup bukan untuk seorang diri,TETAPI kita mempunyai Sahabat dan Keluarga di samping kita.Namun kita tidak sedar akan hal itu.Sahabat adalah orang yg kedua pling rapat dengan kita selepas family kita.Dengan Sahabat kita selalu share masalah kita,peritnya hati kita,ketika kita sedih mahupun happy,kedukaan kita,dan dia jugalah yang sentiasa ada untuk kita curahkan segalanya.

Bukan senang untuk mencari seorang Sahabat yang betul2 sahabat.Adakala dia sahabat kita tetapi adakala dia juga lah musuh kita.Sahabat saling memerlukan to each other.Jangan hanya kita sahaja yang meluahkan segalanya kpada dia.. TeTAPI biarlah dia juga meluahkn apa yg dia rasa selama ini.Jangan menjadi manusia yang hanya mementingkan diri sendiri.

NURUL AMIRA RONZI adalah sahabat aku....ALICE juga adalh sahabat aku ...

AKU SAYANG KEDUA_DUA NYA SEKALI.